LUMI 8 LED THERAPY

WAT IS LED-LICHTTHERAPIE?

De Lumi 8 Led therapie (Light Emitting Diode therapie) is een medische behandeling die gebruikmaakt van verschillende golflengtes van puur licht om de huid te verbeteren en bepaalde huidproblemen aan te pakken. De Lumi 8 LED is een CE medisch goedgekeurd led-toestel. Het wordt ook wel “LED-lichttherapie” of “fototherapie” genoemd.

 

HOE WERKT LED-LICHTTHERAPIE PRECIES?

LED-licht dringt de huidcellen binnen en wordt omgezet in celenergie. Dit proces stimuleert de vorming van nieuw collageen en elastine, bevordert een verbeterde doorbloeding en stimuleert de fibroblasten. Bovendien verhoogt het de stofwisseling, heeft het een detox-effect en onderdrukt het het MMP1-enzym, dat verantwoordelijk is voor het afbreken van collageen. Verschillende golflengtes van LED-licht hebben verschillende effecten op de huid en kunnen verschillende huidproblemen behandelen.

VERSCHILLENDE SOORTEN LED-LICHT EN INDICATIES

Er zijn verschillende kleuren LED-licht die voor verschillende doeleinden worden gebruik, namelijk rood licht, infrarood, blauw licht, en geel licht.

  1. Rood licht: Rood licht wordt vaak gebruikt om de aanmaak van collageen te stimuleren, de huid te verjongen en de textuur te verbeteren. Collageen is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en het verbeteren van de algemene huidelasticiteit. Rood licht heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het nuttig kan zijn bij het verminderen van ontstekingen en roodheid bij huidaandoeningen zoals acne.

  1. Infrarood licht: Infrarood licht dringt dieper door in de huid en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, pijn en het bevorderen van genezing van wonden en littekens.
  2. Blauw licht: Blauw licht wordt vaak gebruikt om acne te behandelen. Het werkt door het doden van de bacteriën (Propionibacterium acnes) die acne veroorzaken, waardoor ontstekingen worden verminderd en acne-opflakkeringen worden voorkomen.
  3. Geel licht: Geel licht kan helpen bij het kalmeren en verzachten van de huid. Het kan ook de bloedcirculatie bevorderen, wat kan bijdragen aan een gezonde huidskleur en een stralende teint.

DE BEHANDELING

LED-lichttherapie is veilig en pijnloos. De behandeling vereist meerdere sessies voor optimale resultaten, en de duur van de behandeling kan variëren afhankelijk van het specifieke huidprobleem dat wordt behandeld. De LED-therapiebehandeling kan als op zichzelf staande behandeling worden toegepast, maar het is zeker prachtig om te combineren met andere behandelingen.

Bij FG Clinic maken we gebruik van de geavanceerde Lumi 8 LED-therapie als aanvulling op bijna elke behandeling, om de algehele behandelervaring te verbeteren. Deze innovatieve aanpak zorgt voor een effectiever herstel van de huid na intensievere behandelingen, zoals medische peelings, microneedling of vivace behandelingen. Deze behandelingen hebben vaak een wat langere hersteltijd, wat kan leiden tot roodheid, zwelling en vervelling van de huid.

Door de Lumi 8 LED-therapie in te zetten, kunnen we deze effecten aanzienlijk verminderen en de hersteltijd verkorten. Het systeem is onmisbaar in onze kliniek vanwege de positieve resultaten die het oplevert. Onze cliënten profiteren van een comfortabeler en sneller herstelproces, waardoor ze eerder kunnen genieten van de voordelen van de behandelingen.