DE BEHANDELING

Voorafgaand aan de Vivace RF microneedling behandeling wordt een grondige intake uitgevoerd. Tijdens deze intake evalueert de behandelaar zorgvuldig de huidconditie, zowel visueel als met behulp van een huidscan. Deze evaluatie stelt ons in staat om de meest geschikte instellingen voor de behandeling te bepalen, afgestemd op de specifieke behoeften van de huid.

Ter voorbereiding op de Vivace RF microneedling behandeling wordt de huid eerst grondig gereinigd, en indien nodig wordt er een dieptereiniging uitgevoerd. Vervolgens starten we de behandeling. De behandeling kan als gevoelig worden ervaren, vooral op botstructuren. Echter, verdoving voor de behandeling is over het algemeen niet nodig.

Na de behandeling kan de huid gevoelig aanvoelen, rood en licht gezwollen zijn. We sluiten de behandeling af met een kalmerend masker, dat zwelling en roodheid vermindert en de huid comfortabel maakt. Als aanvullende optie kan er worden gekozen voor de inzet van lumi 8 led therapie om het huidherstelproces te versnellen en de aanmaak van collageen en elastine te bevorderen.

VIVACE

Vivace RF microneedling is een geavanceerde cosmetische behandeling die de voordelen van traditionele microneedling combineert met radiofrequentie (RF) energie. Het is een behandeling die gericht is op het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van rimpels, fijne lijntjes en littekens, het stimuleren van collageenproductie en het verstevigen van de huid.

Bij Vivace RF microneedling wordt een speciaal handstuk gebruikt dat 36 zeer fijne, steriele naaldjes bevat. Deze naaldjes maken gecontroleerde microgaatjes in de bovenste laag van de huid. Tegelijkertijd wordt radiofrequentie-energie afgegeven door de naaldjes in de diepere huidlagen. Deze combinatie van microneedling en RF-energie stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huidstructuur wordt verbeterd en de huid strakker en steviger wordt.

De behandeling is comfortabeler dan traditionele microneedling, omdat de RF-energie de huid verwarmt en zo ongemak vermindert. Bovendien zorgt de gecombineerde werking van microneedling en RF voor een diepere penetratie van de werkzame stoffen en een effectievere huidverbetering.

INDICATIES

Vivace RF microneedling kan worden toegepast op verschillende delen van het gezicht en lichaam en is geschikt voor verschillende huidtypes. Het kan worden ingezet bij:

 • Huidveroudering aan te pakken
 • Verfijning huidtextuur
 • Acnelittekens
 • Operatieve littekens
 • Striae
 • Pigmentatie
 • Algemene huidverbetering

NAZORG

Na de microneedling behandeling kan de huid rood en licht gezwollen zijn. Het is normaal dat de huid enige gevoeligheid en prikkeling ervaart, wat meestal ongeveer 24 uur tot maximaal twee dagen aanhoudt. Bovendien kan er na de behandeling vervelling van de huid optreden. Om het herstelproces zo optimaal mogelijk te ondersteunen, zijn hier enkele belangrijke adviezen:

 1. Raak de behandelde huid niet aan na de microneedling behandeling om mogelijke irritatie en infecties te voorkomen.
 2. Zorg ervoor dat je slaapt op een schone kussensloop om de hygiëne van de behandelde huid te waarborgen.
 3. Gedurende 48 uur na de behandeling dien je intensieve fysieke activiteiten, zoals sporten, zwemmen en gebruik van de sauna, te vermijden. Deze activiteiten kunnen de gevoelige huid na de behandeling nadelig beïnvloeden.
 4. Vermijd gedurende een week het gebruik van huidproducten die zuren, vitamine A (retinol) en scrubs bevatten om overmatige irritatie van de huid te voorkomen.
 5. Trek niet aan de velletjes van de huid, omdat dit het herstelproces kan vertragen en het risico op complicaties vergroot.
 6. Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon en draag altijd een zonnebrandcrème met een SPF50 om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. De behandelde huid is namelijk gevoeliger voor zonneschade.

Het is belangrijk om na de behandeling je huid goed te beschermen tegen de zon en speciale crèmes te gebruiken om je huid te hydrateren en te verzorgen. Het duurt meestal een paar weken voordat je de resultaten van de behandeling ziet, omdat je huid tijd nodig heeft om zichzelf te vernieuwen en te herstellen. Maar na verloop van tijd zou je een verbetering moeten zien in de textuur en de uitstraling van je huid.

Door deze adviezen op te volgen, help je de huid optimaal te herstellen en de beste resultaten te behalen na de microneedling behandeling. Indien je nog vragen hebt of advies wenst, staan we altijd klaar om je te ondersteunen en te adviseren.